miercuri, 13 decembrie 2023

Despre demnități și detrimente ale planetelor în Astrologie

Sâmbătă și Duminică trecută am avut plăcerea să fac interpretarea unor astrograme naștere pentru persoane ce mi-au cerut ajutorul.

În tot timpul acesta m-am gândit că ar fi o idee bună să încep o serie de postări în care voi vorbi mai mult despre niște subiecte legate de astrologie.

În cazul de față, mai mult despre plasarea planetelor în semne și cum în funcție de acest lucru energiile și forțele acestor astre pot fi exprimate armonios. Țin să precizez că doar pentru că ai o planetă din astrogramă în cădere sau în exil, nu înseamnă că această forță va fi exprimată în întregime haotic sau dezordonat, și că inclusiv unele plasamente nefavorabile pentru o planetă, poate veni și cu niște avantaje și dezavantaje.



Acest aspect este totuși foarte important pentru tipul de astrologie pe care eu o studiez, și anume cea tradițională care nu include planetele trans-Saturniene precum Uranus, Neptun sau Pluto.

Astrologia pe care eu o studiez în mod deosebit este cea care include doar cele 7 astre ce pot fi văzute cu ochiul liber. Motivele pentru asta țin și de sistemul magic pe care îl urmez care nu include acele astre. Deci în cazul meu există și o motivatie ce ține mult mai mult de practică decât de o simplă încăpățânare și nevoie de a menține lucrurile cât mai tradiționale.

În felul următor fiecare "planetă" are câte un semn în care se află în domiciliu, unul în care se află în exaltare, unul în care este în cădere, și cel puțin unul în care este în exil.

Din termenii pe care îi folosim, putem deduce că primele 2 sunt benefice și ultimele 2 sunt detrimentale energiei acestui astru.

"Planetele" luminatoare precum Soarele și Luna au câte un singur semn în care se află în domiciliu și exil, în timp ce restul au câte două de fiecare.

Tinând cont de aceste lucruri iată planetele și stadiile fiecăruia în funcție de plasament.


Saturn:

Domiciliu în: Capricorn și Vărsător

Exaltat în: Balanță

Cădere în: Berbec

Exil în: Rac și Leu


Jupiter:

Domiciliu în: Săgetător și Pești

Exaltat în: Rac

Cădere în: Capricorn

Exil în: Gemeni și Fecioară


Marte:

Domiciliu în: Berbec și Scorpion

Exaltat în: Capricorn

Cădere în: Rac

Exil în: Taur și Balanță


Venus:

Domiciliu in: Taur s Balanta

Exaltata in: Pesti

Cadere in: Fecioara

Exil in: Berbec si Scorpion


Mercur:

Domiciliu în: Fecioară și Gemeni

Exaltat în: Vărsător

Cădere în: Leu

Exil în: Săgetător și Pești


Luna:

Domiciliu în: Rac

Exaltat în: Taur

Cădere în: Scorpion

Exil în: Capricorn


Soare:

Domiciliu în: Leu

Exaltat în: Berbec

Cădere în: Balanță

Exil în: Vărsător.


Voi reveni și cu articole despre fiecare planetă în parte și cu explicatiile de rigoare a fiecarui aspect.

O dată ce începeți să înțelegeți puțin din aceste aspecte, vă va fi mai ușor să înțelegeți interpretările de astrogramă și inclusiv felul în care planetele vă pot ajuta în operațiunile voastre magice.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu