vineri, 8 decembrie 2023

Puterea răbdării

Cum învățăm să luăm decizii înțelepte și ne păzim de entități rău voitoare?


Poate lumea este ignorantă sau nu vrea să cunoască acest aspect al realității, dar suntem mereu înconjurați de spirite și entități de toate felurile și mărimile. De fapt, o chestiune ce mă amuză este obsesia multora să-și deschidă "al treilea" ochi ca să "vadă" tot.

Dacă o persoană ar avea această deschidere completă, fie s-ar îmbolnăvi, fie ar înnebuni de câte spirite și duhuri sunt în jurul nostru.

Celebrul Carl Gustav Jung spunea că "Oamenii nu dețin idei, ci ideile dețin oameni" și din asta putem deduce că adesea gândurile noastre nu ne aparțin și ideile pe care le promovăm nu au nicio treabă cu sinele nostru autentic. De fapt, mereu suntem influențați și puși în ipostaze nefavorabile de duhuri rău voitoare și paraziți sau egregori.

Cred că puteți atesta singuri că a existat cel puțin o singură dată în viață când ați spus sau făcut ceva din impuls ce ulterior ați regretat, iar apoi v-ați gândit că "parcă nu am fost eu ci altcineva care mă controla".

Acum blogul acesta este cât mai departe de unul în care încearcă să vă sperie și să vă umple mințile cu tot felul de teorii de toate felurile ce nu au rostul decât să vă paralizeze cu teama și îngrijorări. Eu vreau ca voi să fiți puternici și să nu cădeți în capcanele acestor agenți externi și să vă recăpătați puterea și autonomia. Până la urmă, dacă ne racordăm la povestea biblică a Genezei, știm că Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, în timp ce restul animalelor, plantelor și duhurilor nu posedă această super putere.


Totuși, cum am zis mai devreme, se întâmplă să ne trezim cum uneori acționăm din impuls. Spunem o vorbă aspră, facem un gest nefiresc sau escalăm situații și certuri în cele mai iraționale feluri.

În plus am realizat cât de amenințată ne este această autonomie după ce am citit cartea Egregores al lui Mark Stavish și am urmărit câteva interviuri cu acest autor celebru în lumea magiei și misticismului occidental.

Sfatul acesta vine direct de la Mark Stavish și am plăcerea să vi-l dau vouă mai departe.

Felul în care ne păzim cel mai bine de aceste influențe externe și ne asigurăm că alegerile noastre sunt autentice și înțelepte în egală măsură este să așteptăm.

Este atât de simplu, când ai acea stare, acea emoție, acel impuls să faci sau să zici ceva ce cumva știi că vei regreta după față următorul lucru: Așteaptă.

Așteaptă un minut, sau două sau chiar 10 sau de ce nu chiar o oră.

Inspira și expira adânc, nu spune nimic, oprește-te din ce erai pe cale să faci și așteaptă. În caz de nu știi ce să faci în timp ce aștepți, ocupă-te de ceva productiv, de exemplu poți să te apuci să gătești ceva.

Aceste impulsuri pot apărea oricând, dar cel mai bine vă dau exemplul unei discuții aprinse cu iubitul/iubita.

Acesta îți spune ceva ce te supară, și reacția ta automată din impuls este să spui ceva și mai jignitor. Tu știi că făcând asta situația se va agrava și poate în sinea ta nu vrei să riști să te desparți din cauza unui argument despre care vei uita în câteva săptămâni. Dar ceva sau cineva simți că te împinge de la spate și îți șoptește în ureche "Spune-i asta, jignește-l, fă-l să se simtă groaznic!". Ei atunci realizezi că ceva nu este în regulă și că cel mai bine aștepți.

La început recunosc că nu va fi ușor, dar este îndeajuns să aștepți și să amâni reacția și acțiunea ta impulsivă încă și cu 10 secunde. Acele 10 secunde de așteptare pot însemna diferența dintre o alegere înspăimântătoare care te poate ruină sau una care te va pune pe o cale de câștig în viață.

În plus, așteptând astfel, încet încet ajungi să te eliberezi de aceste influențe externe. Mark Stavish a folosit acest exemplu legat de eliberarea de egregori, dar știu că funcționează și când alte spirite rău intenționate vor să te determine să faci ce nu vrei cu adevărat.


Să aveți parte numai de ce e bine.

Frater Iustin Levi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu