duminică, 14 aprilie 2024

Ce este divinația.

Am discutat cu mai mulți dintre voi despre servicii de divinație, și unora v-am răspuns la solicitări, oferind citiri folosind Tarot și Geomantie. Acestea sunt cele 2 metode de divinație pe care eu personal le folosesc. Totuși nu am apucat să discutăm puțin despre ce este de fapt divinația.

Scriu acest articol cu scop informativ, dar și pentru a evita discuțiile lungi în care explic ce fac și prin ce metode.

Hai să începem cu definiția din DEX online:


DIVINÁȚIE, divinații, s. f. (Livr.) Dar, putere a unor persoane de a desluși și lucruri ascunse, neștiute și mai ales viitorul. [Var.: (înv.) devináție s. f.] – Din fr. divination, lat. divinatio, -onis.


Observ că acest cuvânt conține și rădăcina "DIVIN", asta fiindcă în esență implică interpretarea voinței divine. Divinația a fost practicată de când există civilizația umană folosind diverse metode. Oamenii au avut mereu nevoia de a înțelege viitorul astfel încât să poată face planuri în funcție de aceste predicții. Pentru noi, trăind într-o societate modernă, divinația a devenit mai mult ceva curios pentru indivizi ce vor să înțeleagă ce se va întâmpla pe viitor în viața lor amoroasă, cum vor sta cu banii și ce schimbări urmează în carieră.

Totuși, înainte cu sute de ani, divinația era folosită inclusiv de către regi și regine, generali militari și oameni ai căror decizii puteau să afecteze zeci de mii poate chiar milioane. Tocmai din acest motiv, un prezicator bun putea să facă diferența dintre o decizie bună sau una dezastruoasă.

Putem vedea un exemplu bun din Biblie în Vechiul Testament când Iacob interpretează visul lui Faraon în care vede 7 vești sănătoase și frumoase cum sunt devorate de 7 vaci bătrâne, slabe și schimonosite. Iacob având darul Dumnezeiesc al oneiromantiei reușește să interpreteze cu succes visul acestuia. Se prezic 7 ani de abundență și 7 ani de foamete și îl sfătuiește pe Faraon să păstreze o parte din grânele recoltate pentru vremuri grele. Prezicerea lui este corectă și după 7 ani de belșug, urmează 7 ani de secetă și foamete, dar Faraon a ascultat de sfatul lui Iacov și a reușit să-și salveze poporul de la pieire.

În trecut se foloseau multe forme de a interpreta voința zeilor și destinul. Ce este fascinant la divinație, e că pot fi folosite o sumedenie de metode.

Cea mai cunoscută astăzi este Cartomantia, folosind cărți de Tarot sau chiar de joc. Dar variantele sunt practic infinite, fiindcă această informație există în lumea nevăzută și divinatorul folosește fie cărți, pietre, rune, zborul păsărilor, I-ching sau altă metodă preferată pentru a desluși ce se întâmplă și ce se va întâmpla.

De reținut însă este că divinația nu este de fapt ghicit. Există serii clare de corespondențe care vor dezvălui predicțiile fără îndoială. Un bun divinator nu spune lucruri la nimereală.

Studiul metodei pe care o dezvoltă îi conferă căi de a interpreta cu precizie evenimente, în plus acesta înțelege că nu el sau ea ghicește și primește informația. Atitudinea trebuie să fie una receptivă și nu una de a vrea un anumit eveniment să se întâmple.


Vom mai vorbi despre acest subiect și cu altă ocazie.

Pentru serviciile mele de divinație, puteți să-mi scrieți pe blog sau pe profilul meu de Facebook. Lista de servicii le găsiți aici.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu