luni, 1 aprilie 2024

Vrei mai multă putere magică? Fă curățenie în casă!

În ultima săptămână am avut parte de câteva mici evenimente care mi-au adus aminte de legea aceasta esențială. Una era legată de o poveste personală a unui prieten, alta legată de igiena biroului companiei la care lucrez, pe lângă asta, au fost și alte mici întâmplări sincrone ce au evidențiat acest aspect.

Știu că în zilele noastre, subiectul occultismului tinde să atragă persoane ce se identifică ca fiind la marginea societății, sau dacă nu asta, că ei s-ar afla puțin deasupra normelor la care oamenii de rând se racordează. Asta nu o fac zicând că sunt oameni devianți, fiindcă în unele cazuri este adevărat în altele deloc, dar vorbesc despre tendința de a atrage oameni ce sunt mai îndrăzneți când vine vorba de încălcarea unor reguli și norme.




E de înțeles, fiindcă magia și ocultismul mereu au fost subiecte controversate, și asta nu este excepția și acum. La fel, atrage și personaje ce poate au o tentă artistică, fie muzicieni, graficieni, actori etc.

Stereotipurile despre aceste persoane e că sunt cam dezordonate și că nu țin prea mult la curățenie, fiind o calitate care le lipsește.

Indiferent de motive, e de înțeles că ordinea, disciplina și curățenia nu sunt pe lista priorităților a majorității oamenilor atrași de occultism. Dar asta nu scade în nici un fel importanța păstrării ordinii și curățeniei în casă.

Dacă vrei să fii un practicant desăvârșit, indiferent că faci lucrări teurgice, taumaturgice, că ești hermetist, pagan, creștin, evreu sau inclusiv că te-ai ține de vreo practică de mână stângă, trebuie să tratezi spațiul tău sacru ca fiind literalmente sacru.

Iar când spun asta, zic că mediul în care îți desfășori ritualurile trebuie să fie curat, liber de orice obiecte împrăștiate aiurea de prisos, și ordonat. Și pentru că majoritatea cel mai sigur vă desfășurați toată practica în casele voastre, asta înseamnă că tot căminul trebuie să fie menținut într-o stare optimă de curățenie.

Acum, eu nu sunt cel mai dichisit om din lume, aici se întâmplă să fiu foarte norocos să mă fi însurat cu o femeie care are un bun simț când vine vorba de păstrarea curățeniei, și calitățile sale s-au lipit în timp și de mine împreună cu educația de la părinți. Totuși, din moment ce am început să practic magie în fiecare zi și de când m-am informat mai bine, am ajuns să apreciez curățenia tot mai mult.

O casă murdară, aglomerată și dezordonată atrage energie negativă, dispoziția celor care locuiesc în ea nu mai este atât de limpede și luminată încât să poată gândi lucruri bune și să se concentreze pe ce este important. Prin urmare, nici ideile și gândurile ce vor răsări în timpul practicii cât și înafara vor ajuta prea mult.

Ca să vă motivez să faceți și să mențineți curățenia, vă spun pe scurt: Este absolut necesar dacă vreți mai multă putere magică.

Nici nu e nevoie să faci un anume ritual pentru a înțelege schimbarea imensă în starea ta în momentul în care casa ta este curată, bine luminată și aerisită. Dacă nu credeți acest lucru, petreceți o zi în care faceți curățenie generală iar când terminați așezați-vă comod în canapea cu un pahar de vin și bucurați-vă de acel moment, simțind că ați realizat ceva și că sinele este bucuros să fie acasă.


Multe binecuvântări tuturor.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu