sâmbătă, 27 aprilie 2024

Jupiter în astrologie.

Iată-ne ajunși și la Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul solar și în același timp probabil planeta favorită a practicanților de magie planetară. Spun asta fiindcă Jupiter este, după cum e bine știut, Marele Benefic, planeta care ne dă mai mult, mai bine, ne extinde granițele, resursele și bucuriile.

Nu e absolut de mirare când spunem că cineva este "jovial" că ne referim la cineva bucuros și plin de energie pozitivă și asta din motive bine întemeiate fiindcă încă din antichitate, această planetă este asociată cu abundența, prosperitatea, bucuria, generozitatea, fertilitatea și demnitatea sau respectul.

Se spune că oamenii ce beneficiază de auspiciile lui Jupiter sunt predestinați pentru poziții de rang înalt în societate, ca magistrați, politicieni, regi, regine, oameni de afaceri de succes și administratori.

Dar chiar dacă Jupiter aduce atâta bucurie și expansiune în viețile noastre, acesta poate cauza și probleme dacă nu este controlat fiindcă are o predispoziție spre exces și comportament dependent, și vom vedea mai mult acest aspect uitându-ne la principalele plasamente ale acestui astru în zodiac, la fel cum am explicat și pentru celelalte planete de până acum pe blog.

În mitologie, Jupiter a fost cel mai des asociat cu zei și zeițe ale prosperității, abundenței și regalității sau autorității politice, tocmai de aceea era bine onorat în mitologia Romană ca Jove, Zeus la Greci și la panteonul nordic des asociat cu Thor, protectorul omenirii și a tărâmului Midgard.

Jupiter mai este asociat și cu fulgerul, acesta fiind arma des întâlnită în povestirile mitologice ale zeițelor Jupiteriene.


Domiciliu în Săgetător.

Săgetătorul este cel mai evident Jupiterian dintre semnele zodiacului. Este un semn mobil de foc, culoarea sa este Albastru, la fel ca și cea asociată astrologic cu Jupiter. Este un semn ce este caracterizat prin optimismul infecțios, abilitatea de a vedea lucrurile pozitive chiar și în cele mai întunecate perioade, și asta fiindcă Săgetătorul corespunde cu perioada cea mai întunecată a anului în care zilele sunt cele mai scurte și Soarele pare să moară. Săgetătorul, fiind atât de Jupiterian, menține acea flacără a speranței chiar și în vremurile acestea, crezând că Soarele se va renaște după solstițiul de iarnă. Săgetătorul este și semnul călătoriilor lungi, a explorării, a filozofiei, religiei și a credinței în general și corespunde mult cu trăsăturile lui Jupiter legate de religie și benevolența lui Dumnezeu inclusiv când ne testează. Este clar că Jupiter se simte extrem de bine în acest semn, fiind mediul său natural și că energiile sale sunt exprimate puternic și armonios.




Domiciliu în Pești.

Dacă Săgetătorul este semnul religiei, Peștii sunt semnul spiritualității pure. Aici ies la suprafață puterile mistice ale lui Jupiter. Peștii sunt un semn al visării, și am spune că deseori oamenii cu multe trăsături de Pești par să trăiască între două lumi, cea reală și cea de dincolo fiindcă sunt foarte sensibili. La fel, Peștii sunt semnul generozității și al empatiei, fiind cunoscut că cel mai empatic dintre toate semnele. Aici Jupiter nu doar dă speranță, dar și alinare prin energiile lui exprimate frumos. Dar chiar dacă acesta ar fi un semn de domiciliu pentru marea planetă, nu trebuie să uităm și de câteva aspecte negative ce se revăd cu plasamentul în Pești. Acest semn ține și de dependențe, alcoolism, droguri, evadarea în lumi virtuale și excesul jupiterian poate cauza probleme. În orice caz, ce se aseamănă se adună, și Jupiter se aseamănă mult cu Peștii.


Exaltat în Rac.

În Rac vedem calitățile protective ale lui Jupiter. Racul este semnul căminului, al familiei și al celor iubiți. În mod natural, Racul vrea să îi îngrijească pe cei dragi și să îi protejeze. Jupiter este planeta protecției, este scutul ce este capabil să încaseze toate loviturile pentru a-i proteja pe cei din spatele său. Am putea aici lua în seamă și faptul că dacă Jupiter nu ar fi existat în sistemul nostru solar, curățând multe din comete și asteroizi, Pământul ar fi fost în primejdie mult mai mare să fie lovit de astfel de obiecte cosmice și viețile noastre ar fi fost curmate odată cu astfel de evenimente. În plus, Jupiter este planeta abundenței și Racul semnul căminului, cu un astfel de plasament Jupiter își aduce abundența și bunăstarea în căminele noastre. Este probabil cea mai grațioasă poziție a lui Jupiter dintre toate semnele din zodiac, și este foarte favorabilă pentru confecționarea de talismane de prosperitate.


Cădere în Capricorn.

Jupiter cam are probleme în acest semn Saturnian și cardinal de pământ. Capricornul ține mult la


 structură și ordine, regulamente și strategii, dar natura filozofică și optimistă sau entuziastă a lui Jupiter nu este compatibilă cu rigiditatea Capricornului. La fel, Jupiter este interesat de bunăstarea altora și este caracterizat prin generozitate, dar Capricornul este cam dezinteresat de gesturi de caritate și mai degrabă își vede de treaba sa ca să aibă el succes. Capricornul, fiind un semn condus de Saturn, mai este cunoscut și prin frugalitate și o nevoie de a-și structura bine veniturile și cheltuielile, ceea ce nu se potrivește cu natura mai impulsivă a lui Jupiter, ce vrea să obțină ceva pentru a se simți bine sau a da pentru a-i ridica pe alții. În plus, ordinea și disciplina nu se potrivesc cu firea pusă pe distracție și jovială a planetei.


Exil în Gemeni.


Nu aș putea spune neapărat că acest plasament este 100% nefavorabil, dar cel puțin incomod. Gemenii sunt interesați de călătorit, dar doar pe distanțe scurte de colo-colo, Jupiter preferă însă voiajurile lungi și ce nu se termină. Gemenii sunt interesați de învățat și educație, dar nu de educație superioară și instituționalizată specifică lui Jupiter. Dar poate caracteristica Mercurială la Gemeni îl face pe Jupiter să fie incomod. Gemenii, fiind conduși de Mercur, sunt un semn ce ține mult de intelect, logică și gândire rațională, dar Jupiter ține de credință, nu de această perspectivă științifică sau empirică asupra realității și de aici apar conflictele mentale. Rațiunea și credința nu se amestecă mereu prea ușor, de fapt, de cele mai multe ori tind să se ciocnească cap în cap fără loc de compromis.


Exil în Fecioară.


Fecioara încearcă să mențină totul în ordine și curățenie. Este și semnul care ține mult de analiză și știință, dar "verbum" care o definește fiind "A analiza". Totuși, Jupiter nu ține cont de analiză, este planeta credinței și religiei și filozofiei. Are o componentă mai mult aspirațională decât analitică. Fecioara este și un semn puternic interesat de sănătate și renunțarea la comportamente excesive, este opusă semnului Pești care ține mult de intoxicație, băutura etc., care merg mână în mână cu jovialitatea și distracția tipică lui Jupiter. Dar Fecioara spune "nu" acestor lucruri și îi taie impulsul lui Jupiter. E ca și cum Jupiter vrea să stea la masă cu prietenii, să bea, să spună povești, să le zică unde a fost și călătorit, dar Fecioara este cea care îi spune să nu mai vorbească de călătorit și filozofat și mai degrabă să se ridice să-și suflece mânecile și să se apuce de muncă.


Puterile planetare ale lui Jupiter: Îndeplinirea ambițiilor în general, sănătate și bogăție, legarea de prietenii și câștigul de prestigiu social, lege și justiție, avocați, succes în general, onoruri și premii, noroc și jocuri de noroc, prosperitate, expansiune, putere, speculații financiare, acumularea de avere, educație superioară, religie, filosofie, spiritualitate, creștere, faimă, lideri, partide politice, politică în general, regalitate, viziuni, fertilitate masculină, relații publice.


Culoarea corespondentă: Albastru

Cartea de Tarot: Roata Norocului

Sefira: Chesed

Arhanghelul: Sachiel sau Zadkiel


Multe binecuvântări.

Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu