duminică, 30 iunie 2024

Ca să primești trebuie mai întâi să oferi.

Unul din motivele cele mai des întâlnite pentru care lumea învață magie este abundența financiară. Toată lumea vrea mai mult și caută metode prin care poate să își sporească veniturile și economiile. 

Mulți însă suferă mult timp până să ajungă la prosperitate și asta fiindcă fac greșeli mari când vine vorba de acest obiectiv. 

Dacă ați observat, tot citind pe internet, discutând cu prieteni și rude, cei mai mulți oameni au un tip de gândire de lipsă. 

Adică spun că le lipsesc timpul, banii, resursele, ajutorul etc. Aici nu neg că aceste lucruri pot fi chiar adevărate și că există lipsuri în viețile oamenilor, dar este atitudinea greșită. Fiind mereu axat pe ce îți lipsește, intri într-un ciclu negativ de gândire care hrănește mai multe lipsuri și neajunsuri. Tocmai de aceea, vă dezvălui un mic secret care va face diferența dintre succes sau eșec în operațiunile voastre magice legate de bani sau în relația voastră cu banii. 

Secretul este, cum am spus și în titlu, că mai întâi trebuie să oferi înainte să primești. 



Cei mai mulți, când spun o rugăciune sau fac un ritual, o fac dintr-o stare de lipsă și speră sau se agață de o speranță că această "goliciune" materială va fi umplută cumva de către univers. Și chiar dacă această abordare este una validă în felul său, este clar inferioară celei în care hrănești o stare de abundență deja înainte să faci un ritual și când intri în spațiul sacru să o faci cu recunoștință și un simț al generozității. 

Pentru a ajunge la această stare, este esențial să practici recunoștința. Nu este deloc greu să faci acest lucru. În fiecare zi, îți scrii în jurnal trei lucruri pentru care ești recunoscător și pe care le ai în viața ta. Pot fi lucruri importante și mari, precum faptul că ai unde să locuiești, ceva ce multă lume uită, sau ceva simplu, ca au înflorit trandafirii în parc, sau că ai văzut o pisică drăguță pe stradă și te-a lăsat să o mângâi. 

Recunoștința trebuie practicată zilnic și fără oprire pentru a-ți menține optimismul inclusiv în momentele în care chiar dai de greutăți. 

După ce ai întreținut această stare de recunoștință, urmează pasul următor: învață să dăruiești și să dai. 

Mă refer aici să dai și să oferi lucruri în general. Pot fi bani altora mai săraci decât tine, precum cerșetorilor sau unor vecini care sunt năpăstuiți, să dai gânduri bune celor din jur, ca și cum ai da "bună ziua" tuturor și să o spui din suflet. 

Apoi, învață să dai din cunoștințele și serviciile tale. Privește ce faci în viața ta de zi cu zi ca un dar aproapelui tău, fie că ești contabil, brutar, inginer, profesor, agricultor etc. Fixează-ți în minte că este mai important să dăruiești și ca serviciile sau bunurile pe care tu le oferi să valoreze mai mult pentru aproapele tău decât banii pe care îi primești pentru ele. 

Poți inclusiv să te rogi lui Dumnezeu să facă ca serviciile și produsele tale să valoreze mai mult pentru clienții sau cunoștințele tale decât orice bani vei primi înapoi, în așa fel încât, cine va apela la ajutorul tău nu va simți că pierde absolut nimic și că el mereu câștigă. 

Recomand asta maxim tuturor care aveți probleme financiare. Uitați-vă în jur, învățați să fiți recunoscători și apoi gândiți-vă ce puteți face să dăruiți ceva aproapelui vostru, și Dumnezeu sau Universul, sau cum vreți să îi spuneți, vă va răsplăti pe deplin pentru asta.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu