luni, 17 iunie 2024

Nu abandona gândirea critică.

Dacă data trecută am vorbit puțin despre credința în ceea ce faci, acum vin cu reversul medaliei și cu importanța gândirii critice în practica ocultă. Asta simt nevoia să o spun și în urma unor conversații cu persoane care mă abordează pentru servicii, care și-au format opinia despre magie și ocultism din filme de proastă calitate ce încearcă să explice aceste fenomene, diverse persoane colorate de pe internet ce pretind că au superputeri sau superstiții din popor sau propagate de către instituții religioase. De obicei, aceste perspective tind să umfle puterile magice dincolo de proporții și creează mai multă confuzie fiindcă ajungi să crezi că nu există o logică a acestor fenomene sau ritualuri. Dar adevărul este că magia este un proces mult mai intelectual și mercurial, aș zice. 



Dacă stăm să o comparăm cu alte căi mistice sau religioase, aș putea spune că magia are o abordare științifică chiar dacă nu este o știință dură cum e fizica sau chimia. Este mai mult o activitate ce ține de emisfera stângă a creierului decât multă lume ar crede, și aici trebuie să amintesc și abilitatea creierului de a discrimina, vezi articolul despre virtutea discriminării

Nu, nu mă refer la discriminarea sexuală sau rasială sau alte obiceiuri imorale, ci la abilitatea de a înțelege diferențe și a categorisi experiențe și fenomene prin care vei trece în activitatea ta magică sau ocultă. 

Aici spun că există o metodologie și căi de a verifica ce este adevărat și ce este pură fantezie. Iar asta este extrem de important într-o lume care e tot mai dominată de falsitate și pură fantezie. Uneori, mai multe personaje ce le poți întâlni vor pretinde că știu și înțeleg lucruri despre tine sau mai multe subiecte, când de fapt nu știu nimic și doar aruncă jargon spre tine sperând că vei fi impresionat cu numărul de termeni pe care nici ei nu îi înțeleg.

Spun asta ca o metodă de a te păzi de păcălici și oameni falși. Eu, când discut cu cineva despre servicii de divinație sau magice, cer cât mai multe informații și stressez importanța unei conversații serioase înainte. Pentru că, chiar dacă aș avea abilitatea de a citi gânduri, mereu există posibilitatea de eroare. Din acest motiv nu abandonez gândirea critică. În plus, mereu va exista posibilitatea ca un ritual să nu funcționeze, și ai nevoie de gândire critică pentru a înțelege care ar fi fost cauzele eșecului. Astfel te perfecționezi și vezi ce funcționează și ce nu.

Alt pericol este căderea în pericolul iluziilor, contacte cu spirite ce se prefac că sunt ceva ce nu sunt, închipuiri despre persoane sau rezultate ce nu au legătură cu realitatea. Păstrează-ți abilitatea de a gândi critic. Iar dacă nu o ai dezvoltat-o, asigură-te că faci tot ce poți să o crești.


Multe binecuvântări,

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu