duminică, 2 iunie 2024

Saturn și căsătoria

Acum recent am fost invitat să particip la o nuntă. Am fost la mai multe în ultimii ani și ceva ce nu am băgat prea mult de seamă până destul de recent este corelația astrologică între nuntă, mai exact despre rolul Saturnian în crearea de astfel de legături fizice, legale și spirituale între cei doi soți.

Cel mai des se întâmplă ca nunțile să aibă loc în zilele de Sâmbătă. Mai pot avea loc și Vineri sau Duminică, tot din aceleași motive de conveniență, dar Sâmbăta pare a fi un standard și mi se pare ceva foarte interesant.

Acum, acesta la prima impresie pare un detaliu irelevant. Normal că faci nunți Sâmbăta fiindcă pur și simplu este cel mai convenabil. Dar dacă ne uităm mai cu atenție la detaliile acestei ceremonii, înțelegem că de fapt căsătoria ascunde multe taine și legături cu Marele Învățător al planetelor, Saturn.

În zilele de astăzi, majoritatea oamenilor se căsătoresc din iubire, sau cel puțin așa se crede. Doi oameni se întâlnesc, se îndrăgostesc și decid să facă o familie împreună, să își lege destinele și să aibă copii, să își strângă resursele, să fie intim exclusivi unul cu celălalt și nimeni altcineva. Pare simplu, nimic neobișnuit aici. În trecut însă, căsătoria nu ținea prea mult de relații romantice și erau mai degrabă înțelegeri atât între soți, cât și între familii sau clanuri. O căsătorie putea să înceapă uniunea a două familii și producerea de înțelegere între cele două, chiar dacă în trecut ar fi fost rivale.

Vedem asta în cazul căsătoriilor de familii nobile, felul în care înțelegeri de pace și colaborare erau pecetluite cu acest contract dintre soț și soție. Se întâmpla până și acum 100 de ani ca majoritatea căsătoriilor, inclusiv din România, să fie semi-aranjate de către familie. Un băiat era sfătuit de către părinți să se însoare cu o anume fată, nu neapărat fiindcă știau că o va iubi sau că era cea mai frumoasă etc., ci pentru că ar veni dintr-o "familie bună" și acest parteneriat. Chiar dacă astăzi astfel de aranjamente par a fi înapoiate și dezgustătoare pentru mulți dintre noi, trebuie să acceptăm faptul că de când există civilizația umană până foarte recent, căsătoria era mai puțin despre dragoste și mai mult despre aceste contracte și înțelegeri în care fiecare făcea câte un compromis pentru a obține ceva mai valoros, pace și armonie între familii și beneficiile asociate cu acestea.

Hai să ne uităm puțin la simbolism atunci. 




În ceremonia nunții, soții depun jurăminte de devotament și exclusivitate intimă unul față de celălalt. Aceste jurăminte sunt spuse și trebuie respectate și la bine și la greu, și prin vreme de bogăție și sărăcie, și la sănătate și în timp de boală, până moartea îi va despărți.

Vedem corespondența cu Saturn ce ține de jurăminte, contracte, exclusivitate, restricție și aspectul morții care este singurul care îi poate elibera de acestea. De aceea divorțurile până recent erau o chestiune foarte controversată tocmai din cauza aceasta.

În plus, soții trebuie să își pecetluiască acest devotament față de căsătorie și unul față de celălalt prin purtarea verighetelor, a inelelor de căsătorie. Saturn se întâmplă să fie "Stăpânul Inelelor", fiind planeta cu cele mai spectaculoase inele din sistemul solar. Un cerc sau un inel simbolizează această separare și restricție. De aceea și în magie folosim cercuri prin care separăm și delimităm sau creăm bariere între lumea mondenă și lumea magică când facem un ritual.

În plus, trebuie să ne uităm și la plasarea lui Saturn și corespondența sa cu lege și contracte sau parteneriate. Saturn în zodiac este exaltat în semnul Balanței, fix semnul căsătoriei, a compromisurilor, a păcii și a legilor, cât și a comunicării în doi. Deci cât timp Saturn se află în acest semn, domnește legea și comunicarea, cât și parteneriatele.

În plus, se spune că o căsătorie nu e doar despre distracție. Este adevărat, poți avea parte de multe momente de bucurie cu soția sau soțul, dar probabil ați auzit cum căsătoria înseamnă multă muncă. Aici mă refer la strângerea de resurse împreună și sacrificarea plăcerilor imediate pentru a crea ceva nou, și când mă refer la ceva nou intrăm și în corespondența cu domeniul imobiliar sau funciar tipic Saturnian, dar și bucuria ce vine la bătrânețe când poți reflecta asupra binelui pe care l-ai făcut prin muncă și efort, inclusiv producerea de noi oameni prin moștenitorii pe care îi lași în urmă și bunurile materiale pe care le-ai strâns pentru binele și viitorul lor.


Multe Binecuvântări.  

Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu