vineri, 14 iunie 2024

Succesul aduce mai mult succes

O mare parte din practica magică este marcată la începuturi de îndoială. Vorbesc aici despre îndoiala de sine, de ceea ce faci, de ritual, de credințele tale, de o mulțime de lucruri. Problema este că îndoiala este un obstacol când vine vorba de practica magică, la fel și într-o cale religioasă, credința este cea care ne conduce pe drumul anevoios, nu îndoiala.

Spun asta fiindcă sunt sigur că fiecare dintre voi ați avut momente de îndoială. Și asta nu este un lucru neapărat rău, pur și simplu e parte din a fi om. Ca ființe umane, ne dorim să avem un control asupra destinelor noastre și să știm că ce facem, spunem și gândim corelează cu rezultatele imaginate.

E la fel când la școală sau în primii ani din viață ești învățat ''regulile'' nescrise pentru a trăi în societate și ni se spune că dacă le prețuim și le respectăm vom avea de câștigat, ca și cum universul întreg sau Dumnezeu ne va răsplăti.

Îndoiala este ceva firesc totuși, fiindcă e bine să vrei să testezi lucruri, inclusiv rezultatele tale magice. Ceea ce mă duce la subiectul de astăzi despre succes și cum aceasta combate îndoiala și aduce de la sine mai mult succes.

Regula aceasta mi-a venit și când m-am gândit la o interpretare foarte interesantă a pildei talanților din Biblie când Iisus le povestește apostolilor cum un stăpân avea 3 slujitori și le dă fiecăruia câte 3, 2 și un talant.

Când se întoarce, acesta se aștepta ca slujitorii săi să înmulțească bunurile primite și să le investească, dar al 3-lea în loc să facă acest lucru și l-a îngropat și l-a păstrat.

Stăpânul indignat de atitudinea delăsătoare și fricoasă a acestuia îl ceartă și îi ia singurul talant și i-l dă celui cu 3 care îi înmulțise în 6.

Acum, poate în unele instanțe te gândești, ''cât de idioată mai e și atitudinea asta, adică îi ia și ultimul ban al slujitorului fricos''. Dar cred că Hristos ne explică tuturor o lege fundamentală a vieții, că cei care au succes vor primi de la Dumnezeu sau Univers sau cum vreți să îi spuneți mai mult succes. Este la fel și în finanțe, când ai mai mulți bani, poți să investești mai mult, și prin urmare să câștigi mai mult.

Dar vreau să fac o paralelă aici și cu practica magică. Primii pași pot fi cei mai dificili fiindcă fără să vrei vei fi ca slujitorul fricos care din cauza îndoielii că se va descurca își ascunde talentele, sau talantul în loc să îl folosească pentru a-l înmulți.




Vei fi confruntat cu gânduri precum ''ei dar ce rost are? Dar ce garanție am că o să meargă ritualul ăsta? Dar oare Dumnezeu chiar stă să mă asculte tocmai pe mine?" și așa mai departe.

Totuși, dacă treci de acest prag și faci acest salt de credință și dai îndoiala la o parte, eventual te vei confrunta și cu primul tău succes. Primul ritual care ți se îndeplinește. Dar acest succes este mai mult decât simpla îndeplinire a unei petiții, este inclusiv energia de care ai nevoie să îl faci pe următorul și pe următorul și succesele adunate te fac să scapi de îndoială și să efectiv crezi.

Și credința trebuie antrenată și îndoiala este înlăturată bucățică cu bucățică, cu fiecare rugăciune îndeplinită sau fiecare ritual ce te surprinde și îți dă poate mai mult decât te aștepți.

O lege esențială este că succesul îți va alimenta următorul succes. Dacă vă confruntați cu dubii, amintiți-vă de acel moment în care o dorință v-a fost îndeplinită. Puteți face asta foarte ușor, înainte să faceți un ritual.

Pur și simplu acordați-vă timp de 10 minute în care contemplați cum o dorință v-a fost îndeplinită. Nu stați să o raționalizați, ci doar bucurați-vă de acea amintire și veți vedea că aceasta va hrăni și succesul viitor.

Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu