luni, 29 ianuarie 2024

Despre frazele de intenție

Orice operațiune magică, fieca e teurgică sau taumaturgică e făcută cu o anume intenție.

Mai pe românește, nu ne apucăm să facem un ritual doar de dragul de a-l face, ci pentru a obține un rezultat.

Acest rezultat poate să fie unul cât se poate de complex sau simplu, de natură spirituală sau lumească, dar în esența noi vrem ceva și concepem și executăm un ritual pentru a obține acel ceva.

Ca să obținem ce vrem, trebuie să înțelegem cum să să ne formulăm intenția în mod cât mai clar și precis. Formularea unei fraze de intenție poate însemna diferența dintre success sau uneori rezultate dezastruoase.


Un amic de al meu care practică magie ceremonială cu cele 72 de spirite goetice mi-a zis în mod deosebit că nu trebuie să fie nici o urmă de interpretare vagă fiindcă altfel rezultatul poate să fie îndeplinit și prin cele mai neașteptate sau dureroase cai.

Oricum chiar dacă cazul sau este unul mai deosebit, această regulă trebuie băgată în seamă cu mare atenție inclusiv când facem un ritual simplu de tot în care aprindem o lumânare pastilă și zicem o rugăciune.

Hristos a zis "Cere și ți se va da", dar dacă nu știm cum și ce să cerem, atunci Universul, Dumnezeu sau știu eu ce altă entitate și spirit la care apelezi îți va îndeplini cererea în baza cerinței.

Înainte să dau un exemplu de o frază de intenție bună, vă voi prezenta una foarte proastă.

De exemplu:

"Vreau bani! "

Sunt sigur că mulți vă-ți gândit că vreți să fiți bogați, să nu mai aveți nici o grijă financiară de nici un fel, dar dacă faceți un ritual, oricare formă sau din oricare tradiție ar veni, îndeplinirea va fi foarte slabă și împrăștiată fiindcă nu și fraza de intenție este de așa natură.

În primul rând, dacă spui "Vreau bani" nu ai specifict câți bani. Dacă ai o monedă de 50 de bani în buzunar atunci cererea îți este îndeplinită fiindcă deja "ai bani".

În plus oricum ai bani față de toți oamenii care au trăit și murit în civilizații și perioade istorice înainte să se fi inventat ideea de monedă de schimb.

Comparat cu ei ai mai mult decât ei și-ar fi imaginat fiindcă ideea de "bani" nu făcea parte din gândirea lor.

La fel și cu "Vreau să fiu bogat". Dacă locuiești inclusiv în România, șansele sunt să fii mai avut decât majoritatea oamenilor din țări Africane sau din Asia de Sud sau chiar țări mai apropiate cum ar fi Republica Moldova.

Aceste sunt exemple de fraze de intenție teribile, fiindcă o frază bună trebuie să fie precisă, să nu conțină limbaj ce poate fi ușor interpretat și să aibă mereu o restricție.

Prin urmare va dau o frază de intenție cu care nu ve-ți da greș, cel puțin când vine vorba de solicitări financiare.

"Este voința mea să primesc 1000 de RON în următoarea luna dintr-o sursă neașteptată pe care să îi pot cheltui pe ce poftesc eu, oricând vreau eu. Fie la fel ca nimeni să fie vătămat în îndeplinirea acestei dorințe"

Sesizați cum specific suma, monedă, sursă și felul în care îi poți cheltui. Aceasta parte este foarte importantă pentru că mulți au această credința înrădăcinată că din moment ce primesc bani așa pe neașteptate apar și cheltuieli neașteptate. În felul acesta blocăm cheltuielile neprevăzute să nu apară imediat după.

A doua propoziție "Fie la fel ca nimeni să fie vătămat în îndeplinirea acestei dorințe" este și ea extrem de importantă.

Unii care vin cu astfel de cereri și fraze de intenție ce nu conțin restricții se pot trezi cu o sumă uriașă din partea bunicii sau unchiului recent decedat.

Este adevărat că banii sunt folositori, dar pierderea unui om pe care îl iubești este mult mai dureros și costisitor.

Încercați să reproduceți aceleași idei cheie când va formulați frazele de intenție și mereu țineți minte următoarele:


1. Limbajul trebuie să fie cât mai clar posibil.

2. Evită formulele negative.

3. Adăugă restricții la final.


Multe binecuvântări.


Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu