sâmbătă, 20 ianuarie 2024

Fără așteptări

Una dintre legile magiei sau manifestării este legea ce ține de eliberarea de așteptări pentru rezultat. Este una dintre cele mai dificile de înțeles fiindcă ține de a adopta o atitudine total opusă față de intenția pentru care faci un ritual.

Absurditatea acesteia totuși este direct proporțională cu puterea sa, iar până nu înțelegem cum funcționează pe deplin, vom vedea că rezultatele la care sperăm nu prea se vor îndeplini, sau dacă se vor îndeplini, vor fi slabe.



Fiecare dintre noi vrem rezultate puternice din practicile magice pe care le facem. Este demn de înțeles din moment ce investim timp, bani, efort, energie și alte resurse fizice și mentale pentru a ne pregăti și duce o operațiune magică la bun sfârșit.

Dar paradoxul legii acesteia este că după ce terminăm un ritual, trebuie să încercăm să uităm de el cât mai repede și să nu ne mai preocupăm deloc cu rezultatul. Ba chiar să încercăm să ne ocupăm timpul cu total altceva ce nu are vreo legătură cu practica magică pentru a permite ca rezultatul să vină cât mai ușor.

Dacă adoptăm modelul psihologic al acestei practici despre care am vorbit în articolul de aici, înțelegem că de fapt ne bazăm pe subconștientul nostru să se conecteze la sursă și divinitate să aducă rezultatul mult dorit în lumea manifestată în care trăim.

Cât timp ne agățăm de această poftă de rezultate și păstrăm obiectivul în starea noastră de veghe, nu eliberăm intenția încă să fie trimisă în subconștient ca apoi să se manifeste în viețile noastre mai târziu prin fenomenul de sincronicitate descris de Jung.

Prin modelul spiritual mai degrabă adoptăm atitudinea în care "lăsăm lucrurile în voia lui Dumnezeu" cu încrederea că vom primi ce am cerut la fel cum am fost povățuiți Evanghelie.

Dacă ai o relație cu vreo zeitate din alt panteon la care ai apelat pentru ajutor, merge la fel. Continui cu încrederea că mesajul tău a fost auzit, și că ce ai cerut ți se va îndeplini.

Fie că adopți atitudinea modelului psihologic sau spiritual, nu contează prea mult atâta timp cât scoți aceste preocupări cu nevoia de rezultate din mintea ta.

Vă las cu exemple de activități pe care le poți face după ce ai terminat un ritual ca să ajuți cu manifestarea.


-Ieșitul în oraș cu prietenii

-Gătitul unei rețete care îți place

-Treburi casnice (aspirat, măturat, dus gunoiul afară, șters praful)

-Vizionarea unui film care îți place. De preferat la cinema sau în compania celor dragi ca să nu te mai gândești la ritual.

-O călătorie sau o scurtă vacanță care să îți ia gândul de la rezultat.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le poți face dar ideea rămâne aceeași: NU TE MAI GÂNDI LA RITUALUL TĂU SAU LA REZULTATE! În momentul în care vei uita aproape complet de el vei avea realizarea subită că de fapt s-a îndeplinit.


Multe binecuvântări!

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu