miercuri, 17 ianuarie 2024

Printre spirite

 Unul dintre lucrurile care m-au nedumerit de foarte mult timp de când practic magie este cum să determin prezența unui spirit pe care l-am chemat.

Este adevărat că, de când eram copil, m-aș fi așteptat ca experiența să fie una care să mă dea pe spate și să am parte de manifestări fizice ale unei entități. Să le văd ca și cum ar fi din carne și oase în fața mea și să pot să port o conversație ca și cum aș face-o cu un om.



Adevărul este însă unul că astfel de experiențe sunt foarte subtile. Nu voi nega că poți să ai parte și de astfel de experiențe puternic vizuale, auditive sau chiar și olfactive, dar norma este că majoritatea dintre noi nu posedăm abilități extrasenzoriale încât să percepem așa ceva.


Ce uităm sau poate noi nu realizăm, este că suntem mereu înconjurați de spirite de toate felurile și că planul astral este la fel de divers "biologic" ca lumea manifestată și materială în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi.


De fapt, diversitatea de entități este poate chiar mai mare în astral, fiindcă există mult mai puține limite care să impună o anumită formă și structură ca o inteligență să existe. Când un corp nu mai este neapărat necesar, pot răsări o mulțitudine de astfel de ființe total nelimitate de nevoia de un trup.


Dar, revenind la experiența prezenței spiritelor. Am realizat că acestea ne comunică tot prin vehiculul simțurilor noastre. Acestea pot fi cele 5 simțuri naturale, dar în mod deosebit prin gândurile și imaginile mentale ce răsar în minte.


În felul acesta, când facem un ritual în care apelăm la un spirit, trebuie să fim atenți la ce schimbări au loc în noi, senzații în trup, dar mai ales în mințile noastre. Așa putem realiza că poate una din vocile noastre interioare deodată devine mai zgomotoasă și vine dintr-o anume direcție și are un anume timbru ce o face distinctă de celelalte. Sau că deodată ne trezim că imaginația ni se umple de imagini specifice ce ies în evidență față de răul lin al imaginației.


Suntem în prezența spiritelor aproape tot timpul și recunoscând care dintre mesajele interioare vin din sinele nostru și care de altundeva, putem începe să percepem spiritele.


Multe binecuvântări tuturor.


Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu